Alte trei zile libere pentru elevi! Află când și pentru ce se acordă?

0

Elevii se vor bucura anul acesta de alte trei zile libere care vor face puntea între weekend-uri și vor adduce noi minivacanțe pentru copii. Concret, pe 28 decembrie 2022, Guvernul a adoptat decizia ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 să fie libere, două dintre aceste zile fiind în perioada cursurilor din acest an școlar.

Ministerul Educaţiei a transmis o circulară, înștiințând școlile că au obligația să-și actualizeze orarul „în vederea recuperării” orelor din zilele libere. Aceste activități de recuperare se pot programa și anterior datelor de 23 ianuarie și 2 iunie. Totodată, circulara prevede că părinții și elevii vor fi înștiințați despre programul de recuperare pentru zilele libere, iar inspectoratele vor monitoriza realizarea și respectarea acestuia.

„Având în vedere că, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora.

Menționam că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date. Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților, respectiv reprezentanților legali ai acestora. Inspectoratele școlare județene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare și respectarea acestuia.”, se arată într-un documentul obţinut de Edupedu.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata