Amânarea ratelor la bănci, pe masa Guvernului! Ce condiții trebuie să îndeplinești!

În plin proces de discuții  care vizează plafonarea prețurilor la combustibili, facturi de utilități sau alimente, coaliția de guvernarare ia în calcul și amânarea ratelor la credite pentru o perioadă de nouă luni. Proiectul Ordonanței de urgență a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor și ajunge pe masa Guvernului. Vor putea să ceară amânarea ratelor românii și firmele care vor declara pe proprie răspundere că în ultimele trei luni cheltuielile le-au crescut cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Însă nu toți românii cu credite pot solicita amânarea ratelor, ci doar cei care nu au înregistrat restanțe în ultimele șase luni. Dobânda datorată pentru lunile în care ratele au fost amânate se va adăuga la datoria pe care debitorii o au față de bancă.

Analiștii avertizează că la finalul perioadei în care au fost scutiți de plata ratelor, românii vor datora băncilor mai mulți bani, și asta pentru că dobânzile vor crește. Până în momentul de față nu este clar care sunt condiţiile, ce criterii de departajare a clienţilor există, dacă vor fi suficiente simple solicitări de amânare transmise de clienţi băncilor sau trebuie trimise şi anumite documente justificative şi nu se ştie nici cine suportă costurile în condiţiile în care dobânzile sunt în creştere după explozia inflaţiei, iar după momentul amânării ratele pot să fie mai mari, scadenţa prelungită şi povara pe umerii debitorilor mai mare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.