Ambasadorul Tunisiei, în vizită la Centrul Cultural Pitești!

Ieri, 21 martie 2022, Centrul Cultural Pitești s-a bucurat de vizita E.S. Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Tunisiene în România, invitată în cadrul unui eveniment cultural organizat în parteneriat cu Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă.
Prelegerea cu tema „Femeile tunisiene, trecut și prezent”, în cadrul proiectului „Ferestre culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, a stat sub semnul Zilei Independenței Republicii Tunisiene și Zilei Mamei în Lumea Arabă (21 martie).
A fost abordată contribuția femeilor tunisiene la obținerea independenței Tunisiei, precum și importanța diverselor ipostaze în care femeia tunisiană se regăsește în contextul lumii arabe: mama – nucleu al familiei și femeia independentă, cu rol activ în dezvoltarea societății moderne.
Între România și Republica Tunsiană s-au creat legături durabile în cei 60 de ani de colaborare, în prezent fiind discutată perspectiva înfrățirii unui oraș din Tunisia cu municipiul Pitești.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.