Amenzi drastice pentru acești șoferi! Pot rămâne fără permis!

0

Amenzi drastice pentru acești șoferi! Pot rămâne fără permis!

Legea Rutieră prevede foarte clar că, în cazul în care folosești telefonul mobil în timp ce te afli la volan, poți fi amendat sau, în unele situații, ți se poate reține și permisul de conducere. Concret, în cazul în care șoferul este prins că vorbește la telefonul mobil, riscă o sancțiune cuprinsă între 6 și 8 puncte și amendă în valoare de1.320 de lei. Sancțiunea este valabilă și pentru șoferii care filmează, fac poze sau scriu un sms când se află la volan.

CITEȘTE ȘI: UN NOU DRUM EXPRES – DAT ÎN FOLOSINȚĂ! ANUNȚUL MOMENTULUI!

Însă, în anumite situații, pot rămâne și fără permis. Concret, este vorba despre șoferii care folosesc un dispozitiv electronic și încalcă și o altă regulă de circulație. În această situație polițistul dispune suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile. Iar dacă are loc un accident rutier din cauza utilizării telefonului, atunci permisul va fi suspendat 60 de zile.

 „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni […] folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere», concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor.”, prevede Art. 100. punctul 3 (h), din legea circulației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata