Amenzi și confiscarea materialului lemnos după controale

În ziua de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, finalizând verificările la o societate comercială cu sediul în localitatea Hârtiești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că a fost expediată din depozit, fără documente de proveniență, cantitatea totală de 237,49 mc material lemnos de esenţă răşinoase, respectiv peste 220 mc lemn rotund și 17 mc lemn de foc.

Totodată, din verificări s-a stabilit şi că evidenţa intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase nu era completată conform normelor din domeniu.

Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar întreaga cantitate de material lemnos nejustificată legal, în valoare de 46.750,51 de lei, a fost confiscată valoric.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.