ANAF va confisca 70% din veniturile nejustificate! Ce pot face persoanele vizate?

0

ANAF va confisca 70% din veniturile nejustificate! Ce pot face persoanele vizate?

ANAF vrea să impoziteze cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice,  care nu pot fi justificate. Concret, ministerul Finanțelor propune ca, din data de 1 iulie 2024, să se modifice cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror proveniență nu poate fi dovedită.

CITEȘTE ȘI: MINISTRUL MEDIULUI DESPRE CONSTRUCȚIILE DIN PĂDUREA TRIVALE: „LOCUL RESTAURANTELOR ȘI AL CRÂȘMELOR NU ESTE ÎN PĂDURE!”

Practic, sunt vizați cei care se afișează cu bunuri de valoare, case sau mașini scumpe, dar veniturile declarate legal nu pot justifica achiziția acestora. În document se arată că, până la data intrării în vigoare a noilor prevederi,persoanelor fizice li se oferă o fereastră de oportunitate contribuabililor în vederea conformării, respectiv să-și declare veniturile și să-și plătească obligațiile fiscale aferente. În prezent, impozitul aplicat pentru veniturile nedeclarate e de 16%.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata