Anca Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei – întâlnire cu liberalii din Argeș!

Astăzi, Anca Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a avut o întâlnire cu femeile liberale din Argeș și cu reprezentanții Comisiei de Muncă Familie și Protecție Socială din cadrul PNL Argeș.

În prealabil, Anca Hendea a vizitat un centru ce adăpostește femei care au suferit abuzuri și a avut o întrevedere cu prefectul județului Argeș, Radu Perianu și cu senatorul Dănuț Bica. Egalitatea între genuri poate fi considerată un barometru al societăţilor dezvoltate. Chiar dacă populaţia globală include peste 50% femei, există numeroase inegalităţi între persoanele de sex masculin și cele de sex feminin, de exemplu salarii mai mici, violenţă domestică, probleme de emancipare, etc.

Tocmai de aceea, în cadrul întrevederii cu secretarul de stat, Anca Hendea, au fost abordate teme precum egalitatea de gen, programele de protecție pentru femei, inclusiv situația locuințelor protejate, cota de gen în politică și noua lege votată în Senat referitoare la acest subiect.

“Vă mulțumesc mult că sunteți aici într-un număr așa de mare, că v-ați mobilizat pentru această discuție, într-un timp scurt. Mă bucur că la conducerea organizației se află o femeie. Vreau să vă spun că doamna senator Alina Gorghiu este foarte bătăioasă și implicată în protejarea și promovarea femeilor și în acest sens avem un exemplu concludent în legea cotei de gen”, a precizat secretarul de stat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.