Anchetă în cazul preotului din Trivale! Arhiepiscopia s-a autosesizat!

0

Sute de comentarii apărute la o postare online ne-au atras atenția și, în urma unui demers jurnalistic, am publicat ieri, un articol despre practici mai puțin ortodoxe care, se petreceau, chiar la o biserică din Pitești. În articolul Ritualul botezului face alte victime. Scandal la o parohie din Pitești, am strâns sesizările sutelor de cetățeni și le-am publicat în ideea ca astfel de practici ( solicitarea de către preoți a unor bani nejustificați de la beneficiarii serviciilor religioase) să nu se repete.

Comunicat oficial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pe speța de la Biserica Sf. Andrei

Într-un comunicat postat pe siteul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului se precizează că înaltul for bisericesc s-a autosesizat și va cerceta situația. Decizia Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului de a demara o anchetă, în cazul preotului de la Biserica Sfântul Andrei din Trivale, este binevenită, tocmai pentru a nu lăsa să planeze suspiciuni asupra celor mai mulți dintre preoți, care, cu har și chemare își îndeplinesc corect atribuțiile de slujitori ai credincioșilor.

Salutăm decizia Arhiepiscopiei, conștienți fiind că este foarte greu de realizat o asemenea anchetă, deoarece implică mult efort pentru a putea sta de vorbă cu sutele de piteșteni care au sesizat nereguli în această parohie.

Redacția ziarului online ”Obiectiv de Argeș” apreciează implicarea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și reacția rapidă. Totodată, ne exprimăm speranța ca, în acest context, să nu mai primim  telefoane amenințătoare de la apropiați ai preotului.

”Comunicat de Presă

Urmare apariției în ediția online a ziarului Obiectiv de Argeș, în data de 4 martie 2021, a unui articol de presă intitulat: Ritualul botezului face alte victime. Scandal la o parohie din Pitești, cu referire la unele acuzații aduse preotului paroh Costache Ionel de la Parohia Sfântul Apostol Andrei – Papucești II Trivale din Municipiul Pitești, Județul Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a autosesizat și va desfășura o anchetă internă pentru constatarea veridicității asupra celor sesizate de către mai mulți credincioși în cuprinsul articolului menționat mai sus.

În urma cercetării efectuate de către corpul de control al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, vor fi dispuse măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile regulamentare bisericești în vigoare.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata