Android – modificare majoră pentru telefoane! Ce opțiune a fost introdusă?

Android ajunge să introducă, abia la 13-a versiune, o opţiune prin care utilizatorul să poată limita de la bun început numărul aplicaţiilor care-l asaltează cu notificări. Începând cu Android 13, sistemul de operare instalat pe miliarde de smartphone-uri din întreaga lume, copiază de la iPhone o funcţie pe care dispozitivele Apple o oferă de ani buni. Anume, permisiunile pentru notificări.

Aplicaţiile de Android vor trebui să primească permisiunea expresă a utilizatorului înainte de a putea genera notificări. În prezent, deşi utilizatorul are opţiunea de a opri notificările pentru fiecare aplicaţie în parte, acestea pot emite notificări imediat după instalare şi fără acordul utilizatorului.

Google a presupus, până acum, că toţi utilizatorii sunt de acord cu notificările şi doar cei mai „pretenţioşi” vor recurge la un reglaj fin, prin care să lase notificările active doar pentru anumite aplicaţii, scrie adevarul.ro.

Cu noua opţiune, care este deja implementată în cea mai nouă versiune de test a lui Android 13, utilizatorul poate de la început să blocheze notificările unei aplicaţii despre care ştie de când o instalează că nu va avea nevoie de notificările acesteia.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.