Angajări „pe pile” pregătite de primarul Stancu la o creșă din Bascov! Acuzații dure!

0

Un nou scandal zguduie din temelii sistemul educațional din Bascov și îl are în prim plan pe edilul Gheorghe Stancu, acuzat că vrea să treacă în subordinea primăriei o creșă nouă care urmează să fie inaugurată, tocmai pentru a se putea ocupa personal de angajările pentru toate cele 16 posturi care urmează să fie scoase la concurs. „Educația nu este vehicul electoral! Și vreau ca acest lucru să îl priceapă conducerea Primăriei Bascov”, este mesajul pe care consilierul local, Cătălin Andrei îl transmite tranșant.

„Creșa trece la primărie, primăria face angajările și deține întreg controlul.”

Cătălin Andrei declară că susține în totalitate sistemul educațional din comună, însă își dorește ca lucrurile să fie făcute transparent, conform procedurii legale. Acesta îl acuză pe primarul Stancu de anumite jocuri și nereguli pe care urmează să le facă „acoperit” într-o ședință de Consiliu Local de săptămâna viitoare. Edilul de la Bascov își dorește să treacă această creșă nouă care urmează să fie inaugurată ditect în administrarea primăriei, nu a școlii din comună așa cum sunt și grădinițele. Motivul: „creșa trece la primărie, primăria face angajările și deține întreg controlul.”

Cătălin Andrei: „În primărie se vorbește intens că aceste posturi au fost deja promise unor apropiați”

„În total vorbim de 16 noi locuri de muncă ce urmează să fie create, pornind de la director, până la educatori, bucătari, contabil, etc. În primărie se vorbește intens că aceste posturi au fost deja promise unor apropiați și urmează să fie ocupate prin diverse înțelegeri, de care bascoveanul plătiror de taxe și impozite habar nu are.”, adaugă consilierul local Cătălin Andrei.

Tocmai pentru a elimina orice fel de suspiciune privind ingerința politică în actul de educație, consilierul local Andrei susține că această creșă trebuie arondată Școlii „Virgil Calotescu” din comună iar pentru toate cele 16 posturi trebuie organizat concurs sub coordonarea ISJ Argeș.

Iată postarea integrală a consilierului local din Bascov, Cătălin Andrei:

„Școlile, grădinițele și creșele fac parte din sistemul național de învățământ, nu se află la cheremul niciunui politician, indiferent de natura funcției sale. Din acest motiv vreau să atrag atenția asupra unui proiect de hotărâre inițiat de primarul comunei Bascov care prevede “înființarea unității de învățământ antepreșcolar, cu personalitate juridică- Creșă Bascov, cu program prelungit de funcționare de 10 ore pe zi, aflată în subordinea UAT Bascov”.

Suntem în momentul în care lucrările la creșă au fost finalizate, urmează ca instituțiile de profil să acorde avizul de funcționare și să încheie procesul verbal de recepție. Să sperăm că totul este în regulă și nu se vor constata încălcări ale legii la construcție, proiectare, siguranță, etc.

„Miza esta ca noua instituție, cu tot aparatul de funcționare, să fie subordonată direct primarului.”

Urmează ca în ședința de marți, 23 august, Consiliul Local, la propunerea primarului, să adopte o hotărâre prin care noua creșă să primească personalitate juridică, să intre practic în subordinea primăriei Bascov iar CL să aprobe organigrama și ștatul de funcții, etc. Însă, aici intervine partea delicată și iese la suprafață un joc politic pe care îl fac unii pe spatele educației din Bascov. Miza esta ca noua instituție, cu tot aparatul de funcționare să fie subordonată direct primarului. Cum? Simplu, printr-o schemă aparent transparentă, sub forma unei hotărâri de Consiliu, Creșa trece la primărie, primăria face angajările și deține întreg controlul.

„16 noi locuri de muncă urmează să fie ocupate prin diverse înțelegeri, de care bascoveanul plătiror de taxe și impozite habar nu are”

În total vorbim de 16 noi locuri de muncă ce urmează să fie create, pornind de la director, până la educatori, bucătari, contabil, etc. În primărie se vorbește intens că aceste posturi au fost deja promise unor apropiați și urmează să fie ocupate prin diverse înțelegeri, de care bascoveanul plătiror de taxe și impozite habar nu are.

„Noi susținem obligativitate organzării unui concurs transparent pentru ocuparea noilor posturi, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean.”

Tocmai pentru a elimina orice fel de suspiciune privind ingerința politică în actul de educație, considerăm că noua creșă trebuie să fie arondată Școlii Generale Virgil Calotescu din Bascov. Nu există niciun argument rațional ca noua creșă să nu fie subordonată școlii generale, acolo unde există director, contabil, secretar, etc. Conform HG 655/2022 și în vedere aplicării unui management profesionist și echilibrat noua creșă din Bascov trebuie arondată școlii. Noi susținem obligativitate organzării unui concurs transparent pentru ocuparea noilor posturi, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean.

„Nu primarul comunei trebuie să decidă cine sunt angajații creșei”

Stimați bascoveni, nu primarul comunei trebuie să decidă cine sunt angajații creșei, nu primarul trebuie să decidă cum se face managementul în învățământ. Acesta este apanajul specialiștlor, al dascălilor, al educatorilor. Educația sau sănătatea nu trebuie să se afle la cheremul nimănui. Motiv pentru care, atât eu cât și colegii mei, consilierii locali liberali, susținem ca noua creșă să fie arondată Școlii Virgil Calotescu și cerem transparență deplina pe acest subiect.”, a povestit recent consilietul local, Cătălin Andrei, într-o postare pe facebook.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata