Angajată a SJU Pitești și doi afaceriști din Argeș – condamnați definitiv! Cum au făcut bișniță cu materiale sanitare în plină pandemie?

0

O angajată a Spitalului Județean Pitești și o familie de afaceriști au fost condamnați definitiv de magistrații Curții de Apel după ce au făcut bișniță cu materiale sanitare la începutul pandemiei COVID-19. Potrivit recizitoriului, femeia angajată ca magazioner la SJU, a scos „pe sub mână” zeci de măști FFP2, mănuși de protecție, role de tifon, feșe de tifon, role de bandă adezivă tip leucoplast, saci menajeri, alcool sanitar și dezinfectanți pe care le dădea ulterior celor doi afaceriști ca să le valorifice, ulterior împărțind profiturile.

Afacerea nu a durat mult, în mai puțin de două luni oamenii legii și au intrat pe fir. Judiciariștii au făcut patru percheziții, trei la domiciliile inculpaților și una la Spitalul Județean de Urgență, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările au fost finalizate într-un timp destul de scurt, iar magazionera și afaceriștii au ajuns în fața instanței.

Inițial, angajata SJU Pitești a fost condamnată de către magistrații Judecătoriei Pitești la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, iar cei doi bișnițari la câte un an și patru luni. Procurorii și inculpații au făcut apel, iar în cursul zilei de ieri judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au dat sentința definitivă: angajata SJU Piteșto – doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității timp de 90 zile la ADP Pitești sau Primăria Mărăcineni, iar cei doi afaceriști – un an și patru luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității timp de trei luni la Primăria Albota sau Primăria Costești.

Iată decizia magistraților de la Curtea de Apel Pitești

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 325, din data de 01 martie 2022, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 6677/280/2020. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând, dispune următoarele: Majorează pedeapsa aplicată inculpatei U. I. pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 295 alin. 1, cu aplic art. 35 alin. 1 şi art. 77 alin.1 lit. a din Cp, la 2 ani închisoare. În baza art. 48 din Cp rap. la art. 295 alin. 1 cu aplic art. 35 alin. 1 şi art. 77 alin.1 lit. a din Cp cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Cpp condamnă pe inculpata D.M. la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare şi 1 an interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp, ca pedeapsa complementară. În baza art. 65 alin. 1 din Cp dispune interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp, ca pedeapsă accesorie. Î

n baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă executarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 93 alin 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere condamnata trebuie să respecte următoarele măsuri: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 din Cp impune inculpatei obligaţia de a nu părăsii teritoriul României, fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. 3 Cp, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul următoarelor instituţii: Primăria oraşului Costeşti, jud. Argeş sau Primăria com. Albota, jud. Argeş. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) – e) se comunică serviciului de probaţiune. În baza art. 91 alin. 4 Cp. atrage atenţia inculpatei asupra revocării suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare sau a nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse.

În baza art. 48 din Cp rap. la art. 295 alin. 1 cu aplic art. 35 alin. 1 şi art. 77 alin.1 lit. a din Cp cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Cpp, condamnă pe inculpatul D. I. la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare şi 1 an interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp, ca pedeapsa complementară. În baza art. 65 alin. 1 din Cp dispune interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp, ca pedeapsă accesorie. În baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă executarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 93 alin 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 din Cp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsii teritoriul României, fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. 3 Cp, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul următoarelor instituţii: Primăria oraşului Costeşti, jud. Argeş sau Primăria com. Albota, jud. Argeş. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) – e) se comunică serviciului de probaţiune. În baza art. 91 alin. 4 Cp. atrage atenţia inculpatului asupra revocării suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare sau a nerespectării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate.

Respinge apelurile formulate de inculpaţii U. E., D. M. şi D. I.. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelanţii – inculpaţi la plata sumei de 200 lei, fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Onorariul par?ial al apărătorului desemnat din oficiu pentru apelanta – inculpată U. I., în sumă de 217 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justi?iei ?i rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20 octombrie 2022, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu Minori şi de Familie”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata