Angajați silvici, depistați în timp ce transportau ilegal lemne

În ultima săptămâna, polițiștii argeșeni au depistat 25 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 76 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice, fără documente legale. Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.805 de lei.

În perioada 4-10 noiembrie, în urma acțiunilor polițiștilor, au fost depistați și mai mulți angajați silvici care transportau lemne fără forme legale. Printre cele 25 de persoane amendate au fost și trei angajați silvici.

Mai precis, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, împreună cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au descoperit opt bărbați care transportau material lemnos fără forme legale. Doi dintre ei sunt angajaţi silvici, după cum informează IPJ Argeș. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 12.000 de lei, și au fost aplicate măsurile complementare de confiscare a aproape 23 mc material lemnos, un motoferăstrău, precum și de retragere a unui certificat de înmatriculare și a unui set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, în seara zilei de 5 noiembrie a.c., poliţiştii au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Corbi, care conducea o autoutilitară cu material lemnos. Din verificări s-a stabilit că acesta este angajat silvic, și transporta aproximativ 1 mc material lemnos fără documente legale, iar autovehiculul avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată. Ca urmare a abaterilor, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 3.305 lei, totodată fiind confiscate materialul lemnos, un motoferăstrău, precum și retrase certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.