ANM a modificat prognoza! Cât de mult scad temperaturile?

0

Vremea s-a schimbat brusc în mijlocul lunii martie, dar meteorologii au anunțat din timp că vom avea parte de ninsori în această perioadă. Care sunt zonele în care a nins cel mai mult? 

CITEȘTE ȘI: CÂND SE SCHIMBĂ ORA DE VARĂ ȘI CÂND SE VA RENUNȚA? CE PROPUNE UE?

Vremea se schimbă iar de astăzi. ANM a modificat prognoza și se pare că avem parte de ninsori, de lapoviță, dar și de ploi abundente în următoarele ore. În cursul zilei, temporar se vor înregistra precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, inclusiv la Iași, și mixte în sudul Moldovei, Dobrogei, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei. Deși temperaturile se vor situa în jurul celor normale perioadei, vin fenomene extreme, iar vremea va fi destul de haotică.

Astfel, conform prognozei meteo publicate de meteorologi, se anunță ploi abundente în aproape toată țara, iar trecător lapoviță. În zonele montane în schimb, va fi prăpăd!

După o scurtă pauză, revin ninsorile în forță aici, iar temperaturile vor fi și ele destul de scăzute. Vântul va sufla, de asemenea, puternic în zonele montane.

În ceea ce privește temperaturile de astăzi, ANM anunță că maximele se vor situa între 6 și 16 grade. De cealaltă parte, minimele din timpul nopții scad până la -3 și 5 grade.

Prognoza ANM modificată

Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece, cu temperaturi sub normalul acestei perioade. Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul zilei, local și temporar, vor fi precipitații mixte în Transilvania și în Moldova și mai ales ploi în Dobrogea și Muntenia, iar în Carpații Orientali și în jumătatea de est a Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile. În restul țării vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, pentru această perioadă, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale pe crestele montane și în regiunile estice și sud-estice cu rafale în general de 40-50 de km/h, iar maximele termice se vor încadra între 6 și 16 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 5 grade Celsius.

„În jumătatea de est a țării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii martie, cerul va avea înnorări, iar pe parcursul zilei local și tempor vor fi precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță, iar în zona montană aferentă vor predomina ninsorile.

În restul teritoriului, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane și în regiunile estice. La începutul și la sfârșitul intervalului, pe arii restrânse va fi ceață, iar noaptea pe alocuri se va produce brumă”, arată prognoza meteo modificată.

Vremea în Capitală

Vremea în București va fi ceva mai rece decât în prima parte a săptămânii. Se anunță maxime de până la 10 grade, dar și minime de 1-2 grade pe parcursul nopții.

Pe parcursul zilei cerul va fi înnorat, iar în prima parte a intervalului se anunță ploi slabe. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat în Capitală.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata