Anul Centenarului. Ne-a luat 100 de ani să o avem pe Dăncilă premier

Au trecut o sută de ani de când România s-a întregit şi ulterior a fost sfărâmată prin pactul Ribbentrop-Molotov. În 1918, când ţara noastră devenea România „Dodolaţă”, la cârma Guvernului era I. I. C. Brătianu, un om politic cu caracter, educat, liberal şi cu toate calităţile de lider.

Alături de el, politicienii vremii lucrau în aşa fel încât ţara noastră să aibă un viitor, să ajungă în modernitate.

După o sută de ani, România s-a ales cu un Guvern condus din umbră de Liviu Dragnea. Pentru a face asta a desemnat-o pe Viorica Dăncilă  în funcţia de prim-ministru. Dacă ar fi dost un pamflet, poate ar fi fost de râs, dar asta e realitatea.

Ţara noastră, la o distanţă de un secol a ajuns să aibă un premier analfabet, care citeşte de pe foi, faţă de un om şcolit în străinătate şi care a fost numit regele neîncoronat al României.

Pe vremuri totul se baza pe onoare şi aleşii neamului erau puşi pe fapte mari pentru a aduce bine locuitorilor. Spre exemplu, Ionel Brătianu a fost conducătorul delegației române la Conferința de Pace de la Versailles. În această calitate i-a revenit obligația de a răspunde reproșului semnării de către România a unei păci separate cu Puterile Centrale în 1918 (Pacea de la Buftea). Abilității sale diplomatice i se datorează lămurirea acestui punct, precum și convingerea aliaților cu privire la justețea revendicărilor teritoriale ale Regatului Român.

În schimb, Viorica Dăncilă este pur şi simplu o marionetă a lui Dragnea. Semnează şi (aproape) vorbeşte doar cum i se dictează, conduce un cabinet de miniştri care sunt certaţi cu limba română şi cu deontologia. Bine, sunt şi câteva excepţii, precum Petre Daea. Da, ne face să râdem, dar ţăranul (în sensul bun al cuvântului) îşi face treaba şi încearcă o reformă agrară.

În rest, sutele de parlamentari PSD schingiuesc legile Justiţiei în Anul Centenarului şi fac proiecte pentru a scăpa corupţii de închisoare.

Cu aşa o conducere, sincer, ne merităm soarta!

P.S.: Faptul că ne-a luat o sută ne ani să o avem pe Dăncilă premier a fost spusă de un coleg de breaslă, dar a avut o dreptate imensă, fapt care m-a inspirat să scriu textul de mai sus.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.