ANUL TREI: Berzele alungate prin ordin de ministru s-au întors la cuibul nou!

Mare bucurie pentru o familie din Muscel! După ce s-au trezit cu un cuib de berze la poartă, aceștia au avut parte numai de noroc. Berzele cu pricina sunt cele alungate printr-un ordin de ministru. De trei ani fac ouă și pui, în cuibul nou.

Acum au revenit doar părinții care se pregătesc să-și reîntregească familia, prea devreme în acest an. În schimb la cuibul vechi de unde au plecat berzele au venit toate necazurile, spun localnici. Chiar dacă primăria Schitu Golești a plătit aproximativ 1000 de euro, taxa pentru relocare berzelor, fostul cuib a fost distrus, iar capul familie nu a dus-o pe roze! A simțit pe pielea lui, blestemul berzelor!

Localnicii au răsuflat ușurați când au văzut că berzele s-au întors la cuibul de anul trecut și nu au plecat definitiv de la ei din sat. Credinţa populară spune că în acest caz un şir de ghinioane urma să se abată asupra localităţii.

„Bucurie mare că nu a plecat de aici. Îi dăm de mâncare acolo, la noi, unde este o livadă, îi dăm pâinică, de toate îi dăm”, spune un localnic.

Tot satul este acum în fierbere: câţi pui va avea familia de berze? E dezbatere mai ceva ca la pariuri. Sătenii se pregătesc acum şi de botez. Vor să dea o petrecere în cinstea puilor de barză.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.