Anunţ de ultimă oră! Furtuni şi descărcări electrice în jumătate din ţară

Începând de astăzi vremea se răcoreşte şi apar ploile. Meteorologii au emis, luni dimineaţa, o informare de instabilitate care intră în vigoare la ora 13 şi durează până marţi la ora 3.

În intervalul menționat, în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile sudice și sud-estice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, pe arii restrânse grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.
Astăzi după-amiază,  în regiunile sudice vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sudul extrem al Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde vor mai fi temperaturi maxime de 35…36 de grade.

Mâine valorile termice vor continua să scadă în mare parte din țară, cele maxime urmând a se încadra între 20-21 de grade in depresiuni si in nordul Moldovei și 28 de grade la Timisoara si Drobeta. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul, estul și parțial în centrul țării și va ploua slab pe arii restrânse la munte, în Moldova, Oltenia și vestul Munteniei și izolat în Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. Vântul va avea unele intensificări în regiunile sud-estice.

Miercuri vremea va fi predominant frumoasă; cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem. Dimineața, izolat, în special în zonele depresionare, se va semnala ceață.** În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin și vânt slab până la moderat. 14-16 grade dimineata si 27-28 de grade la amiaza.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.