Anunț de ultimă oră! Se scot la concurs posturile de directori de școli! Află când!

0

Posturile de directori de școli vor fi scoase anul acesta la concurs potrivit unui anunț făcut de ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a declarat că motivul pentru care se vor schimba conducerile unităților de învățământ este cel pentru profesionalizarea și creșterea performanței.

„Este mare nevoie de profesionalizarea performanței în școlile românești. Pentru asta trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial dacă vrei să faci evaluare, pentru că în orice sistem directorul școlii va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În acest context, ministrul a precizat că obiectivul este ca posturile de director și director adjunct din toate școlile să se scoată la concurs înainte de vacanța de vară. „Până în vară nu mai este mult. În cel mai rău caz, aceste concursuri ar trebui să se deruleze în lunile octombrie – noiembrie”, a adăugat ministrul.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata