Anunț șocant al OMS. Remdesivir, nu mai este recomandat în tratarea pacienților COVID

Organizația Mondială a Sănătății face un anunț șocant, cel puțin pentru mulți specialist. Dacă până în momentul de față Remdesivir a fost administrat masiv pacienților internați, infectați cu noul coronavirus, recent reprezentanții OMS a sfătuit medicii să nu prescrie Remdesivir pacienților cu coronavirus din spital. OMS pune la îndoială eficacitatea singurului antiviral aprobat pentru tratarea bolii.

Remdesivir a fost aprobat de U.S. Food and Drug Administration (FDA) luna trecută. Dar un expert al OMS a scris vineri în British Medical Journal că medicamentul „nu e recomandat pacienților internați la spital cu COVID-19, indiferent de cât de grav sunt bolnavi, deoarece în prezent nu există dovezi că le îmbunătățesc starea sau nevoia de ventilație”. Recomandarea se bazează pe patru studii care au implicat peste 7.000 de pacienți.

Instituția a recomandat utilizarea steroizilor pentru a trata pacienții bolnavi în stare severă de COVID-19. Steroizii sunt ieftini, se administrează pe cale orală și sunt disponibili pe scară largă. Remdesivir costă 2.340 USD și se administrează intravenos. OMS a decis, de asemenea, să suspende remdesivirul din lista sa de precalificare, o condiție prealabilă pentru achiziții în țările în curs de dezvoltare, a declarat un oficial pentru Financial Times.

Producătorul Remdesivir, compania Gilead spune că remdesivirul, cunoscut acum sub numele său Veklury, a fost recomandat de instituții de renume, inclusiv Institutul Național de Sănătate din SUA și Societatea de Boli Infecțioase din America. „Suntem dezamăgiți că recomandările OMS par să ignore aceste dovezi într-un moment în care cazurile sunt în creștere dramatică în întreaga lume și medicii se bazează pe Veklury ca pe primul și singurul tratament antiviral aprobat pentru pacienții cu COVID-19 în aproximativ 50 de țări”, spune Gilead.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.