Anunțul momentului despre ordonanța austerității! Ce măsuri vor fi adoptate?

0

Anunțul momentului despre ordonanța austerității! Ce măsuri vor fi adoptate?

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor a adus recent, clarificări referitoare la ordonanța austerității și la taxele și impozitele care vor crește în următoarea perioadă. Prima modificare care va afecta mii de români cu firme este creșterea impozitului la 3% pentru firmele care au cifra de afaceri peste 300.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: OPT STAȚII GPL ÎNCHISE! NEREGULI GRAVE!

„Pachetul de măsuri fiscale nu e singura măsură pe care o decide guvernul și totul se lasă pe umerii contribuabililor. Avem și măsurile care privesc reducerile de cheltuieli deci și statul face un efort din acest punct de vedere și mai avem măsurile de combatere a evaziunii fiscal.

Cei care au cifra de afaceri până în 300.000 de lei rămân în continuare cu cota de impozit pe venit de 1%, iar cei care au cifra de afaceri între 300.000 și 2,5 milioane de ei, se revine la vechea cotă de 3%. Scopul acestei măsuri a fost acela de a sprijini antreprenorii și de a-i ajuta să crească afacerile, cei care sunt la început de drum.

Bugetarii care au salariul peste 8.000 de lei, nu vor mai primi vouchere de vacanță. Acest plafon de 8.000 de lei să fie planfonul de la care nu se mai primesc aceste vouchere de vacanță. Era caraghios ca cineva care încasa 20.000 de lei să primească și voucherul de vacanță. Valoarea nominală a voucherelor va crește de la 1450 de lei la 1600 de lei.”, a anunțat recent ministrul.

De asemenea ministrul a anunțat faptul că TVA-ul nu se va modifica la produsele alimentare și energie. În schimb, el se va majora în sectorul imobiliar, de la 5, la 9%.

„Nu există modificări ale cotelor reduse de TVA și nici a cotei standard de TVA. Tot ceea ce a însemnat energie termică, rămâne 5%, lemne de foc rămâne 5%, produse alimentare, rămâne 9%, medicamente 9%. Programul „Prima casă” crește de la 5% la 9% pentru locuințele sub 120.000 de euro.”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata