Anunțul momentului! Este incredibil ce se întâmplă pe tronsonul Boița – Cornetu al autostrăzii Pitești – Sibiu!

0

Lucrările la tronsonul 2 Boița – Cornetu al Autostrăzii Pitești – Sibiu vor începe în perioada următoare, a anunțat Constantin Rădulescu, președinte CJ Vâlcea, după o întâlnire cu reprezentanții constructorului. Proiectarea pentru cel mai greu lot al A1 este aproape finalizată, iar după obținerea autorizației de construire, turcii de la Mapa Cengiz vor aduce utilajele și muncitorii pe șantier, urmând să înceapă lucrările propriu zise.

CITEȘTE ȘI: EXAMENUL AUTO-MODIFICĂRI DRASTICE! O NOUĂ PROBĂ PENTRU CANDIDAȚI! S-A DECIS!

“A fost o întâlnire productivă în care am făcut o evaluare la zi a stadiului în care ne aflăm şi am primit asigurări din partea constructorului că proiectarea se va termina curând şi că lucrările efective vor începe în această primavară. De asemenea, în urma discuţiilor, am solicitat să se ia măsurile necesare pentru a evita crearea de ambuteiaje în zonele prin care trec utilajele constructorului. Aşa cum am mai spus, autostrada nu trece pe deasupra judeţului, este un proiect de o importanţă majoră atât pentru Vâlcea, cât şi pentru România şi mă interesează ca lucrările să fie finalizate la termenul stabilit”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea, printr-o informare de presă.

Lotul 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti (A1) este cel mai dificil lot de autostradă din România, având o lungime totală de peste 31 de kilometri, cu 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri şi un ecoduct în zona Lazaret. Lucrările la acest lot ar trebui finalizate în 2028, câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie fiind o asociere de firme din Turcia – Mapa Cengiz.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata