Anunțul momentului pentru cei care vor să-și petreacă concediul în Bulgaria! Autoritățile au decis…

0

Sezonul turistic pentru litoralul bulgăresc continuă până spre finalul lunii septembrie, țara rămânând pe lista verde, cu un indice epidemiologic de 0,3 la mia de locuitori. Oricare ar fi situația epidemiologică, Bulgaria a anunțat că le va solicita turiștilor români doar actul de identitate.

Bulgaria nu a intrat pe lista galbenă a României, în prezent rata de incidență cumulată la 1000 de locuitori în Bulgaria fiind de doar 0,3. Bulgaria ar intra pe lista galbenă a României la o valoare de 1,5, lucru care este puțin probabil să se întâmple până la finalul sezonului de vară, au transmis, luni, consultanții Travel Planner. Potrivit acestora, intrarea în zona portocalie este o măsură strict internă a Bulgariei, care presupune aplicarea de noi măsuri în scopul limitării răspândirii virusului, însă această informație a fost înțeleasă greșit către publicul românesc.

„Este un semnal pozitiv și nicidecum unul negativ, vorbind de măsuri de siguranță suplimentare”, spun cei de la Travel Planner, conform Mediafax.

În plus, Guvernul Bulgariei a anunțat că turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică. Potrivit tendințelor rezervărilor, sezonul turistic pentru litoralul bulgăresc se va întinde până pe 20-25 septembrie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata