Apă Canal-controale drastice în Pitești! „Defecțiuni majore și pericol de inundare a străzilor!”

0
Apă Canal-controale drastice în Pitești! „Defecțiuni majore și pericol de inundare a străzilor!” Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează locuitorii din zona străzilor Zenitului, N. Iorga, V. Slăvescu și Intrarea Islazului că, în contextul lucrărilor de extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă și de canalizare desfășurate în zona menționată, până la aprobarea recepției la terminarea lucrărilor, obiectivele de investiții executate în cadrul contractului de lucrări nu pot fi utilizate de societatea Apă Canal 2000 SA și nu se pot încheia contracte de furnizare pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare.

 

În urma sesizărilor antreprenorului lucrărilor, pe anumite străzi din cele mai sus menționate s-au constatat deversări în rețeaua de canalizare. Societatea Apă Canal 2000 atrage atenția că deversarea apelor uzate menajere este strict interzisă, în contextul în care rețelele de canalizare nu sunt preluate de operator și nu sunt încheiate contracte de furnizare a serviciilor, iar persoanele care vor fi identificate vor suporta toate consecințele de conotație civilă și penală, antreprenorul lucrării fiind îndreptățit să solicite acestora despăgubiri care reies din imposibilitatea efectuării testelor, probelor şi recepției la terminarea lucrărilor, culminând cu întârzierea predării de către acesta a rețelelor către operator și încheierea de contracte de furnizare cu utilizatorii, în condițiile legii.

Totodată, proprietarii imobilelor de pe străzile mai sus menționate sunt informați că utilizarea ilegală a rețelelor nou executate, cât și a accesoriilor acestora, poate conduce la defecțiuni majore, dar și la inundarea străzilor respective cu ape menajere.
Pentru a preîntâmpina eventualele incidente de mediu ce pot avea repercusiuni grave asupra igienei și sănătății publice, vor fi efectuate, în perioada imediat următoare, controale și antreprenorul împreună cu beneficiarul vor sesiza autoritățile competente să intervină în aceste cazuri.
Astfel, S.C. Apă Canal 2000 S.A. solicită, cu urgența cuvenită unei astfel de situații, stoparea urgentă a deversării neautorizate a apelor uzate menajere în rețelele nou executate, până când acestea vor fi recepționate și preluate de către operator.
Lucrările sunt executate în cadrul contractului „Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Pitești – Zona Sud‟, aferent „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș, în perioada 2014 – 2020‟, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Societatea amintește consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de reabilitare a rețelei de canalizare sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii de calitate. Prin implementarea acestora, se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata