Apar reguli noi la vânzarea locuințelor! Tot ce trebuie să știe vânzătorii!

0

Apar reguli noi la vânzarea locuințelor! Tot ce trebuie să știe vânzătorii! Noi reguli la vânzarea locuințelor. Concret, vânzătorii nu vor mai fi scutiți de plata impozitului, după ce plafonul neimpozabil existent înainte a fost eliminate, ci se va impozita venitul obținut din vânzarea unei locuințe, indiferent de valoarea ei, iar valoarea impozitului se va stabili în funcție de perioada în care vânzătorul a deținut proprietățile.

CITEȘTE ȘI: „NU TE VOM UITA NICIODATĂ, SUFLET MINUNAT!” STRIGĂT DE DURERE AL UNEI FAMILII DIN PITEȘTI! A MURIT LA DOAR 28 ANI!

Codul fiscal nu mai amintește, așadar, despre plafonul neimpozabil de 450.000 de lei ce se aplica înainte la înstrăinarea locuințelor sau terenurilor, după ce a fost modificat în vara lui 2022.

Încă de la începutul anului au fost introduse două cote de impozitare a tranzacțiilor imobiliare, ce se aplică în funcție de perioada în care a fost deținută proprietatea vândută:

  • 3% – pentru construcțiile de orice fel și terenurile aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, deținute o perioadă de până la trei ani inclusiv;
  • 1%  – pentru imobilele de mai sus, deținute o perioadă mai mare de trei ani.

Impozitul (calculat potrivit regulilor de mai sus) se plătește la notar, atunci când se semnează contractul, iar acesta transferă banii statului până spre sfârșitul lunii următoare, scrie avocatnet.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata