ziarobiectiv.ro

Apare contractul de muncă cu zero ore! Află de când și cum vor fi plătiţi angajații?

Mai mulți parlamentari PSD vor să introducă în Codul Muncii un nou tip de contract de muncă numit „contractul de zero ore”. Concret, potrivit inițiatorilor prin acest tip de contract, angajatorul nu este obligat să garanteze un număr minim de ore pe săptămână, ci se urmărește rezultatul orelor de muncă și nu numărul de ore lucrate.

Dacă va fi adoptată legea, „contractul de zero ore” se execută în funcție de numărul de ore prestate, iar plata orelor se va realiza în funcție de orele prestate pe zi/săptămâna/lună.Obligatoriu se vor include în acest contract, modalitatea de prestare a orelor de munca şi întocmirea unei repartizări a acestora.

 „Realitatea cotidiană demonstrează faptul că multe companii întâmpină dificultăți atunci când trebuie să organizeze programul de lucru al angajaților. Orele de lucru nu sunt întotdeauna suficiente pentru îndeplinirea unor sarcini iar unii angajatori plătesc ore suplimentare pentru a se asigura că activitățile sunt efectuate în termen. De asemenea, unii angajatori încearcă să nu plătească orele suplimentare, astfel încât și salariații sunt prejudiciați.”, se arată în expunerea de motive.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.