Apare un nou Minister? Decizie de ultim moment!

0

Apare un nou Minister? Decizie de ultim moment! Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că în viitorul guvern, după rocada făcută de PSD cu liberalii, ar fi bine să mai fie un minister. Marcel Ciolacu susține că în componenţa guvernamentală ar trebui să existe şi Ministerul Afacerilor Europene, amintind de eșecul aderării României la Schengen.

CITEȘTE ȘI: VESTE ȘOC PE PIAȚA ASIGURĂRILOR! MILIOANE DE ȘOFERI-VIZAȚI DE ACESTE SCHIMBĂRI!

„Cred că mai important este să nu repetăm greşelile. Am avut un insucces cu aderarea la spaţiul Schengen, indiferent cum vrem noi să o prezentăm sau să o coafăm şi trebuie să vedem de ce am avut acest insucces şi ce nu a funcţionat. Eu astăzi am avut privilegiul să stau de vorbă cu domnul profesor Vasile Puşcaş, este un specialist recunoscut, omul care de fapt a împins lucrurile către Uniunea Europeană.

Mi-a zis că a fost o greşeală majoră când în guvernul României nu a mai existat Ministerul Afacerilor Europene. Peste tot, în toate guvernele din Europa, în statele mai dezvoltate economic decât România se găseşte acest minister. Poate atributul nu ar fi trebuit să fie al Ministerului de Externe de negociere de aderare la spaţiul Schengen, poate acest atribut ar fi trebuit să fie al Ministerului Afacerilor Europene. Din punctul meu de vedere Ministerul Afacerilor Europene ar trebui să existe în componenţa guvernamentală scoţând sau făcând o reducere a unuia sau două ministere.”, a declarat recent Marcel Ciolacu.

Ministerul Afacerilor Europene nu ar fi la prima înființare, instituția existând în ultimul an al guvernării Boc și Ungureanu. Ulterior, în timpul guvernării Ponta a fost înlocuit cu Ministerul Fondurilor Europene.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata