Apare un nou Start-up Nation! Află cine poate să aplice!

0

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Florin Jianu, a solicitat în cadrul unei întâlniri pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă să existe din nou un fond pentru start-up-uri, aşa cum a fost ”Start-up Nation”, un program care să susţină tehnologia şi digitalizarea, relatează Agerpres.

„Am cerut să existe din nou un fond pentru start-up-uri, aşa cum a fost ‘Start-up Nation’, un program care să susţină tehnologia, digitalizarea, dar avem nevoie de sânge proaspăt în economie. Este o perioadă extrem de dificilă. Din păcate am intrat pe o pantă descendentă în care vedem cum măsură după măsură acestea se închid şi acest lucru am cerut primului ministru. De asemenea, am cerut să existe o implicare mult mai consistentă a instituţiilor financiare româneşti, în speţă Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Înţelegem necesitatea derulării unor instrumente prin Fondul European de Investuiţii, Prin Banca Europeană de Investiţii, dar reforma trebuie să fie totuşi a instituţiilor româneşti. Nu s-a discutat un buget al acestui program.

Am reprezentat mediul de afaceri şi am obţinut din partea primului ministru promisiunea că în PNRR se va regăsi un nou program pentru start-up-uri. Am ridicat acea problemă a unui mecanism de implementare care să ne includă pe toţi pentru că, la urma urmei, acest PNRR este al României – să includă şi Guvernul şi partenerii sociali şi toţi stakeholderii implicaţi. Aşa cum spuneam, este o primă întâlnire, în opinia mea o întâlnire bună. Sigur că au fost şi chestiuni politice abordate aici, dar este o primă întâlnire şi ele trebuie să continue pe repede înainte pentru că, aşa cum arată calendarul, miercuri va trebui să fie ratificat PNRR.”, a declarat recent  Florin Jianu.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata