Apare un nou tip ce concediu în România1 Cum pot cere angajații încă 30 de zile libere?

0

Veste bună pentru angajații din România! Aceștia ar putea avea dreptul la un concediu suplimentar dacă îndeplinesc anumite condiţii. Mai exact, salariații ar primi 30 de zile libere în plus, după ce senatorii au aprobat un proiect de lege care arată că  salariații ar putea cere să fie mutați pe un alt loc de muncă care să fie mai sigur, concediu de îngrijitor sau ar putea cere să fie lăsați să lipsească de la locul de muncă pentru urgențele din familie. Momentan, proiectul legislativ a fost propus în Senatul României , nefiind încă promulgat.

Așadar, principala cerință este ca angajatul care cere acest concediu să depună o solicitare conform căreia își dorește să rămână acasă pentru a avea grijă de o persoană cu dizabilități sau de un membru al familiei care suferă de o afecțiune gravă. De asemenea, este necesar ca salariatul să aibă cel puțin șase luni lucrate în ultimul an.

Și alte articolele din Codul Muncii ar putea suferi modificări. Este vorba de cele care se referă la concediul medical pe care salariații și-l pot lua pentru a avea grijă de minorii din familie. În prezent, limita de vârstă este de 7 ani, însă senatorii vor să o extindă la maximum 12 ani.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata