Apare un nou vaccin! Specialist: „Vor fi foarte eficiente şi ar putea salva sute de mii, dacă nu milioane de vieţi!”

0

Apare un nou vaccin! Specialist: „Vor fi foarte eficiente şi ar putea salva sute de mii, dacă nu milioane de vieţi!” Primele vaccinuri cu ARN mesager personalizate împotriva cancerului, bolilor cardiovasculare şi bolilor autoimune ar putea apărea până în 2030.Compania americană Moderna a anunțat că, după vaccinurile anti-Covid, lucrează la cele împotriva virusului sinciţial şi împotriva melanomului, pentru ambele obţinând de la FDA americană procedura de aprobare accelerată. Pentru virusul sinciţial, în special, vaccinul a demonstrat o eficacitate de 83,7% în prevenirea a cel puţin două simptome, tusea şi febra, la persoanele de peste 60 de ani.

CITEȘTE ȘI: PRIMELE AUTOBUZE HIBRID AU AJUNS LA PITEȘTI! GALERIE FOTO!

„Vom putea oferi vaccinuri personalizate împotriva multor tipuri diferite de cancer”

Ce s-a făcut cu vaccinurile anti-Covid, precizează Moderna, a permis ca cercetarea vaccinului împotriva cancerului să continue rapid, astfel încât echivalentul a 15 ani de progres a fost atins în doar 12-18 luni. După cum a raportat pentru „The Guardian” Paul Burton, director medical la Moderna, „compania va putea oferi aceste vaccinuri în numai cinci ani”. Iar cele care vor apărea, explică Burton, „vor fi foarte eficiente şi ar putea salva sute de mii, dacă nu milioane de vieţi. Cred că vom putea oferi populaţiei lumii vaccinuri personalizate împotriva multor tipuri diferite de cancer”.

După 7 ani de experimentare, primele rezultate pozitive ale vaccinului împotriva cancerului de ficat au sosit de la cercetătorii Institutului de Tumori „Pascale”, din Napoli. Cercetările americane experimentate pe şoareci şi maimuţe vizează, apoi, un vaccin universal, care a demonstrat că este capabil să distrugă apărarea pe care tumorile le pun în aplicare pentru a se proteja de atacurile sistemului imunitar, blocând celulele bolnave.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata