Apel la voluntariat – Limba engleză deschide oportunități!

Mișcarea educațională a Asociației Shakespeare School pentru Educație,de predare a limbii engleze prin joc în centre sociale,de către tineri voluntari, se extinde tot mai mult în București și în țară.Cu ajutorul tinerilor din Argeș, proiectul ar putea demara și în Pitești primăvara aceasta.
Cel de-al doilea modul al proiectului “Engleză pentru Viață” s-a încheiat cu mare succes la sfârșitul anului, iar acum asociația recrutează voluntari pentru modulul al treilea.În afara capitalei,programul funcționează în orașele Petrila și Adjud,iar curând va începe activitatea și centrul de voluntariat din Oradea.
Programul “Engleză pentru Viață”
Programul “Engleză pentru Viață”, prin care aproximativ 350 de copii din 14 centre sociale au participat săptămânal la ore interactive de limba engleză, a primit în 2013 premiul european pentru inovație în învățarea limbilor străine acordat de Comisia Europeană.
Voluntariatul presupune predarea limbii engleze în centre sociale sau copiilor din comunități defavorizate prin jocuri și activități interactive.O echipă de doi sau trei voluntari merge săptămânal într-un centru social pentru o ședință de o oră și jumătate sau două ore de limbă engleză distractivă.Grupele sunt în general formate din 6-15 copii cu vârsta între 4 si 12 ani, grupați în funcție de vârstă și nivelul de limbă engleză.
Cine poate deveni voluntar “Engleză pentru Viață”?
Voluntarii pot fi tineri peste 15 ani, indiferent de domeniul de specializare, dornici să se implice, elevi, studenţi, tineri absolvenţi, etc. Ei trebuie să cunoască foarte bine limba engleză și să poată aloca cel puțin 4 ore pe săptămână activității de voluntariat.
Nu este necesară experiența de predare,ei participând la training-uri de specialitate și beneficiind și de un program de mentorat pe parcursul desfășurării activităților. Voluntarii trebuie să fie serioși și devotați proiectului,comunicativi,deschiși și prietenoși și cu un puternic spirit de echipă.
Care sunt beneficiile pentru voluntari?
Activitatea din centre îi ajută pe tineri să devină mai responsabili, mai răbdători, mai optimiști și mai altruiști. Interacțiunea cu acești copii deștepți și ambițioși din centre,ce au nevoie doar de un imbold pentru a-și depăși condiția, îi ajută pe tineri să își deschidă perspectivele.Voluntarii au prins multă încredere în ei și și-au descoperit noi abilități de comunicare, relaționare sau de lucru în echipă.
Programul de voluntariat presupune și training-uri despre metodologia predării prin joc susținute de profesorii Shakespeare School.Unul din principalele obiective ale programului este ca micii beneficiari să descopere bucuria învățării și să prețuiască astfel mai mult educația.
Înscrierea în program
Cei care doresc să devină voluntari sau să coordoneze activitatea de voluntariat (profesori, învățători, etc) sunt rugați să trimită CV–ul și o scrisoare de motivație în limba engleză până la data de 30 ianuarie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.
Mai multe informații despre program se găsesc pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro tot aici găsiți și mărturiile voluntarilor (text și VIDEO) despre experiența “Engleză pentru Viață”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.