Aplicația care își poate salva viața în caz de cutremur! Trebuie să o ai neapărat pe telefon!

0

Ultimele două cutremure produse în România într-un interval de circa 24 de ore, cu magnitudini de 5,2 și 5,7 grade pe scara Richter, i-au îngrozit pe români. Aceștia se tem de un eventual cutremur major și caută să se informeze tot mai mult.

În urmă cu ceva timp, Sorin Mierlea și Mircea Nuțu au fost invitați în podcastul lui Codin Maticiuc, „Marfa și Banii”, unde au vorbit pe larg despre ceea ce ar înseamna producerea unui seism puternic la noi în țară.

Cei doi au încercat să ofere cât mai multe soluții care să îi ajute pe cetățeni să se protejeze. De altfel, reprezentantul InfoCons a spus și ce aplicație ar trebui să avem neapărat pe telefon.

„În primul rând ar trebui să nu faci în timpul unui cutremur, ci ar trebui să faci cu câteva zile înainte, luni înainte…partea asta de prevenție. Nu uita, din când în când, să ai disponibilitatea de a mai citi lucrurile de prevenție.

Este important, de asemenea, să descarci aplicația gratuită a DSU-lui și să vezi ce se întâmplă. În plus, ar trebui să descarci aplicația celor de la STS, cu privire la numărul 112. Având aplicația descărcată, poți fi localizat foarte ușor, mai ales dacă te afli sub dărâmături.”, a spus Sorin Mierlea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata