Ara Software dispusă să micșoreze contractele cu primăriile până la maxim 35%

Afacerea Ara Software este un dosar care o să se lase greu, după cum anticipează mulți. La acest moment, mulți primari au prins curaj și își exprimă nemulțumirea vizavi de acest contract pe care sunt obligați să îl încheie cu firma de IT la care parteneră este și Consiliul Județean Argeș. Pentru că nu se mai află sub pantoful lui Constantin Nicolescu care avea grijă să aloce, anual, sume pentru fiecare primărie ca să poată  achita contractele de minim 7.000 lei pe lună, o parte din primari au mers până într-acolo încât să refuze semnarea contractelor, chiar dacă au primit somații din partea celor de la Ara Software. 

 

Anul acesta, contractele cu Ara stau sub semnul întrebării

 

Se aude că Ara Software face chiar obiectul un dosar care se află în lucru pe masa celor de la DNA. Dar asta este cu totul altă treabă, noi abordând subiectul din punct de vedere administrativ. Ei bine, este destul de mare numărul primarilor nemulțumiți de sumele astronomice pe care Ara Software vrea să le perceapă chiar și pentru anul 2015 de la primăriile din județ cărora le-a implementat anumite programe de lucru. Pe de o parte, cei de la Ara țin de preț, pentru că altfel nu ar mai fi rentabilă afacerea, iar pe de alta, primarii nu mai vor să-și golescă buzunarele pe masa acestora deoarece, anul acesta, nu mai primesc bani de la Consiliul Județean pentru bugete ci, direct de la Guvern care nu știe cum stă treaba cu Ara Software pe la noi prin județ. 

 

Primarul din Corbi va renunța la contract

 

Totuși, pentru că scandalul iscat săptămâna trecută de edilii noștri a avut rezonanță, reprezentanții firmei de IT și-au arătat bunăvoința de a-i chema pe primari la negocieri, aceștia fiind dispuși să le facă o reducere la contractele lunare de 30%. Unii au acceptat însă alții, cum a fost și primarul din Corbi, au refuzat: „Eu le-am propus să le dau 1.800 lei pe lună. Mai mult nu am. Ei au ținut-o cu reducerea de 30% care înseamnă undeva la 4.000 lei pe lună. Nu aveam cum să accept, așa că săptămâna viitoare o să le fac oferta mea în scris iar după ce voi primi o adresă oficială din partea lor, voi negocia cu alcineva pentru că deja am primit destule oferte”. Primarul din Corbi, Virgil Baciu rămâne de neînduplecat chiar și cu reducerea de 35% la care a coborât Ara Software cu alte primării din Argeș cu care a negociat. El este susținut de colegul din Micești, Dumitru Voicu care chiar a mers până într-acolo încât să afirme public că, în anii precedenți, Consiliul Județean și-a permis să negocieze anumite clauze contractuale cu cei de la Ara în numele primăriilor. 

 

În 2008, Ara avea profit de 3,1 milioane de euro

 

Dar cine este această Ara Software care figurează cu un acționar unic și un administrator? Conform informațiilor puse la dispoziție chiar de ei, pe site-ul propriu, se pare că în județul Argeș au avut cea mai mare priză. Pe lângă contractele pe care le au cu primăriile din județ, prin parteneriatul încheiat cu Consiliul Județean de la care s-au alimentat financiar destul de consistent, firma mai are contract cu SC Apă-Canal 2000 SA dar și cu BCR Asigurări. În plus, în anul 2008 spuneau că „de la baza iniţială de 60 de utilizatori şi 20 de locaţii a ajuns în prezent la 1.000 de utilizatori distribuiţi în 120 de locaţii”. Plus de asta, un an mai târziu, adică în 2009, Ara Software miza pe o creștere a veniturilor de 30%. Mai mult decât atât, chiar reprezentanții firmei s-au lăudat că pe 2008 au inregistrat o creștere de 24% a cifrei de afaceri până la valoarea de 3,1 milioane de euro. “Pentru noi, anul care a trecut a fost un an de creștere, ne-am dezvoltat atât în ceea ce privește soluțiile software, numărul de utilizatori, cât și în ceea ce privește numărul angajaților. Obiectivul nostru pentru 2009 este unul ambițios, care urmează să conducă la o creștere cu cel puțin 30%  a cifrei de afaceri a anului în curs”, declara atunci Rodica Lazar, director general Ara Software.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.