Arbitrul Cristi Balaj a furat de la FC Argeş mingi şi tricouri!

Microbiştii argeşeni şi oamenii de fotbal din „generaţia Dobrin” îl cunosc destul de bine pe Nelu Pănescu, zis „Oaie”. A jucat fotbal cu Gicu Dobrin pe celebrul „Ştrand” – Maracana Piteştiului, şi au fost buni amici. Tip spontan, mereu pus pe glume, nea Oaie a fost bun prieten cu „Gâscanul” şi fotbaliştii de la F.C. Argeş. În perioada 1997 – 2010, Nelu Pănescu a lucrat ca magazioner şef la F.C. Argeş, şi ştie multe lucruri interesante şi necunoscute în lumea fotbalului argeşean şi românesc. Cu verva-i binecunoscută, nea Oaie povesteşte câteva întâmplări cu arbitrul Cristi Balaj din Baia Mare, arbitru care a avut tupeul să-i defavorizeze pe cei de la CFR Cluj, după ce cu ani în urmă i-a ajutat făţiş să iasă campioni.
Infatuat, îngâmfat, mereu cu nasul pe sus
„Aveam un meci la SCM Bacău, şi ne arbitra Cristi Balaj. Aşa cum îmi era obiceiul, eu şi ajutoarele mele ajungeam la stadion pentru a pregăti vestiarul cu o oră şi jumătate înainte de meci. Aşa şi la meciul cu echipa lui Sachelariu, pe atunci patronul echipei din Moldova. Eram în prejma vestiarului nostru când brigada de arbitrii a venit şi a trecut prin faţa vestiarului  pentru a merge la dezechipare în vestiarul lor. Politicos, i-am spus „Bine aţi venit!“. Pe un ton zeflemist, Balaj a replicat: „Ce, bă, îmi spui tu, de la F.C. Argeş, bine am venit? Ce, suntem la Piteşti?“. I-am urat de bine, iar el a luat-o de parcă îl înjurasem de mamă…”, povesteşte Nelu Pănescu.
„Cerea tricouri pentru încălzire, şi pleca cu ele în geantă!“
„De câte ori venea să arbitreze la Piteşti, şi a venit de multe ori, Cristi Balaj avea un obicei: cerea de fiecare dată tricou pentru a face încălzirea înaintea meciului. Bineînţeles că îi dădeam. Aveam numai tricouri foarte bune, de firmă. Îi dădeam tricouri, făcea încălzirea, dar absolut niciodată nu mi le-a dat înapoi. Niciodată! Pleca cu ele în geantă… Ăsta era furt. Furt pe faţă”, mai spune fostul angajat al clubului F.C. Argeş.
„Fura mingile şi le vindea echipelor din Divizia B!!“
Pe lângă faptul că nu înapoia niciodată tricourile pe care le cerea pentru încălzire, şi era infatuat de parcă era cel puţin italianul Collina, arbitrul din Baia Mare mai avea un obicei de cleptoman: după meci, fura una din mingile cu care se jucase! „După fiecare meci, arbitrul Cristi Balaj lua una din mingile cu care s-a jucat. Şi aveam numai „Adidas“, adică cele mai bune. Ieşea de pe teren cu o minge în mână, se ducea cu ea în vestiar, o băga în sacoşa mare cu care venea, şi pleca cu mingea şi tricourile. De asemenea, acest obicei cu mingile „şterpelite“ îl avea şi arbitrul Alexandru Deaconu, actualul şef al Comisiei Centrale de Arbitrii. Şi ştiţi ce făcea Balaj cu mingile? La vindea. Acest lucru mi l-a spus un alt arbitru, Anton Heleş­teanu de la Iaşi, preşedinte acum la FCM Tg. Mureş. Când arbitra în divizia B, se ducea cu mingea în geantă şi il întreba pe preşedintele unuia din cluburi, dacă nu vrea o minge „Adidas“ cu care se joacă în divizia A. Iar omul nu avea cum să spună nu. Mingea costa şi ea vreo 5 milioane…”, îşi încheie povestea Nelu Pănescu, zis nea Oaie, fostul prieten al marelui Gicu Dobrin.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.