Argeș. A refuzat să se mai prostitueze și a fost înjunghiată! Cum a picat femeia în „plasa” proxenetului?

0

O femeie din comuna argeșeană Berevoești a trecut prin chinuri groaznice timp de trei ani după ce a picat în plasa unui proxenet. Din primele informații, bărbatul a obligat-o până luna trecută să își vândă trupul în mai multe locații din Germania, iar când aceasta refuza era bătută cu bestialitate.

La începutul anului, a reușit să scape din mâinile „peștelui” și a venit acasă, unde s-a refugiat la părinții ei. În primele zile din martie, bărbatul s-a dus să se împace cu aceasta și a încercat să o convingă să practice prostituția din nou. Femeia a refuzat, moment în care bărbatul a cedat nervos și a bătut-o cu bestialitate și a înjunghiat-o în mână și în picior cu un briceag.

CITEȘTE ȘI: SEXGATE SCHITU GOLEȘTI CONTINUĂ! SOȚUL ÎNȘELAT S-A ALES CU DOSAR PENAL!

Familia femeii a alertat autoritățile, iar la fața locului s-au deplasat oamenii legii care l-au reținut pe proxenet. În urma audierilor, s-au descoperit toate detaliile șocante și clipele de groază prin care a trecut femeia. În cursul zilei de ieri, judiciariștii și procurorii DIICOT au făcut o perchezție la locuința bărbatului, de unde au ridicat mai multe probe. Acesta a fost dus la auderi, iar după administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 ore. Ulterior, proxenetul a fost prezentat instanței care a dispus arestul preventiv pentru 30 zile.

„La data de 3 mai a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat o percheziţie domiciliară, în comuna Berevoești, la locuinţa unui bărbat, de 36 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

 Cercetările au pornit de la o sesizare referitoare la violență domestică, la data de 2 spre 3 martie a.c., în urma căreia polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. În aceleași împrejurări, în urma parcurgerii procedurii de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, care ulterior a fost confirmat de către instanța de judecată.

De asemenea, în urma datelor referitoare la posibila exploatare a femeii în cauză, prin obligarea la practicarea prostituției în afara țării, a fost informată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2020, bărbatul în cauză ar fi racolat, prin metoda loverboy, o femeie, de 25 de ani, pe care, în perioada 2020 – 2023, ar fi obligat-o să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei, în folosul material al acestuia. Astfel, ar fi fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, iar sumele de bani obținute din această activitate ar fi fost însușite în totalitate de bănuit.

Pe durata exploatării, pentru a-i induce victimei o stare de temere permanentă, cel în cauză ar fi exercitat acte de violență fizică și psihică, pe care le-ar fi alternat cu momente de afecțiune, cu scopul de a-i menține starea de dependență emoțională.  Totodată, din verificări a rezultat și că evenimentul din luna martie ar fi avut loc pe fondul refuzului victimei de a continua practicarea prostituției.

În urma percheziției, bărbatul bănuit a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat în fața Tribunalului Argeș, iar instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile. De asemenea, în urma activităților, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism.

Victimei i-au fost asigurate măsuri de referire și sprijin de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș” potrivit IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata