Argeș: Alertă de viscol, lapoviță și ninsori! Cod galben de vreme severă!

0

Administrația Națională a emis două avertizări cod galben de vreme severă. Specialiștii anunță ninsori, lapoviță, viscol și polei în mai multe zone, inclusiv în Argeș.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! SE OPREȘTE CURENTUL ELECTRIC ÎN PITEȘTI! AFLĂ CÂND ȘI ZONELE AFECTATE!

Primul cod galben de vreme severă intră în vigoare în această seară, la ora 18.00 și este valabil până vineri dimineață, la ora 10.00. Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp. În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.Potrivit avertizării ANM, pe alocuri vor fi depuneri de polei în sud-est și centru.

Cel de-al doilea cod galben este valabil în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 28 ianuarie, ora 22.00 și sunt anunțate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, dar și viscol și intensificări ale vântului.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata