Argeș: Biciclist mort de beat, amendat de polițiști!

0

Argeș: Biciclist mort de beat, amendat de polițiști! În ziua de 23 februarie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii și căruțașii, prin transmiterea de recomandări privind montarea de elemente fluorescent-reflectorizante, purtarea de veste, precum și prelucrarea normelor privind consumul de alcool.

CITEȘTE ȘI: BĂRBAT DESFIGURAT DE UN AGENT DE PAZĂ! BĂTAIE CRUNTĂ ÎNTR-O FIRMĂ DIN ARGEȘ!

Cu această ocazie, polițiștii au depistat un bărbat de 43 de ani, din Sălătrucu, care conducea o bicicletă în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării, aparatul etiltotest a afișat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu 870 de lei, conform OUG 195/2002R.

Conform prevederilor legale, conducătorii de vehicule (pentru care nu este obligatoriu permisul de conducere – ex.: bicicliști sau conducători de atelaje) care conduc pe drumul public în timp ce se află sub influența alcoolului, pot fi sancționați contravențional, amenda fiind cuprinsă între 870 și 1.160 de lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata