Argeș: Cod portocaliu de furtuni și vijelii! Avertizare meteo!

0

Argeș: Cod portocaliu de furtuni și vijelii! Avertizare meteo! Meteorologii au emis recent mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de furtuni și vijelii, valabile și în județul Argeș.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! ZECI DE MAGAZINE, RESTAURANTE SAU INSTITUȚII DIN PITEȘTI-PATRU ZILE FĂRĂ CURENT ELECTRIC! AFLĂ ZONELE VIZATE!

Prima avertizare cod galben este valabilă astăzi, în județul Argeș este valabilă între orele 16:00 și 21:00. 

În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei,  precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

Cod portocaliu și cod galben de vreme rea și miercuri

O altă atenționare cod galben a fost emisă pentru perioada 29 august, ora 21:00 – 30 august, ora 12:00.

În intervalul menționat în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Pentru același interval de timp a fost emis și cod portocaliu de vreme rea.  

În cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp. Miercuri perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata