Argeș. Copii nevoiți să meargă kilometrii întregi până la școală! Ce soluție au găsit autoritățile?

0

Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 8 containere modulare vor fi amplasate în satul Tufanu, comuna Mălureni, pentru ca elevii de acolo să poată învăța la ei în sat, în condiții decente. Până acum, elevii făceau naveta pe jos, prin pădure, mai mulți kilometri pentru a ajunge la Școala Generală Mălureni.Erau permanent în pericol. Nici școala veche din satul lor nu mai putea fi folosită, este atât de degradată încât se putea dărâma în orice moment. În sfârșit, a fost găsită soluția!

Containerele provin de la Rezervele Statului. Au nevoie de amenajarea unor platforme de beton pe care vor fi amplasate, lucru pe care l-am solicitat primăriei Mălureni, prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Imobilele modulare vor fi conectate la apă și curent. Unul dintre ele va fi folosit pentru amenajarea de grupuri sanitare, un altul pentru a servi ca spatiu de depozitare lapte-corn și 6 containere vor fi unite între ele, 3 câte 3, pentru a oferi săli de clasă generoase.

Totul a fost posibil printr-o colaborare instituțională!
Le mulțumesc pentru implicare Ministrei Justiției, Alina Gorghiu și inspectorului școlar adjunct, Cătălina Dumitrașcu, având în vedere interesul și demersurile pe care le-au făcut pentru copiii din satul Tufanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata