Argeș. „E super! E şi o atracţie turistică!” Primele reacții după deschiderea celui mai lung pod în arc din România!

0

Cel mai lung pod în arc din România, deschis recent circulației, și-a dovedit eficiența încă din primele zile de la inaugurare. Traficul rutier, care era un coșmar până acumla ieșirea din localitatea Dâmbovicioara, se desfășoară fluent după ce a fost dat în folosință Podul Dâmboviței, o investiție care s-a întins pe un an și jumătate și a costat aproximativ 46 milioane de lei, din care 32 milioane au fost din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: TÂNĂRĂ DISPĂRUTĂ FĂRĂ URMĂ! POLIȚIA ÎN ALERTĂ!

De asemenea, noul pod îi încântă pe localnici și pe trecători: „Nu se mai face atâta aglomeraţie pe aici, pe la Podul Dâmboviţei, chiar când trebuia să treci podul treceau tirurile se puteau întâmpla accidente, oricum este o investiţie foarte bună! ”, „E super! E şi o atracţie turistică!”, „Nu mai e traficul care era în sat”.

Podul Dâmboviței este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România. Are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri, iar construcția lui (finanțată prin POIM) a durat 1 an și 6 luni. Acesta preia traficul rutier pe traseul istoric Rucăr – Bran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania.

Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschiderea circulației pe noul pod. Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.  Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluții tehnice care să nu afecteze mediul și care să permită accesul la proprietățile din proximitatea sa.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata