Argeș: Investiție de amploare! Lucrări începute după 20 de ani!

0

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a vizitat, împreună cu primarul comunei Cepari, Ciobanu Alexei-Cristian, șantierul din satul Ungureni, cătunul Răcorești, acolo unde în prezent se desfășoară lucrările de consolidare a malului râului Topolog.

O lucrare amplă, pentru care primele demersuri au fost începute în urmă cu aproape 20 de ani. Proiectul a prins contur abia după ce au fost obținute finanțările, în urmă cu patru ani, prin Compania Națională de Investiții. Consolidarea malului, care se întinde pe o lungime de aproape 300 de metri, a presupus și mutarea temporară a cursului de râu. Lucrarea este importantă nu numai pentru că astfel casele aflate în apropiere nu se mai află în pericol de prăbușire, ci și pentru că în apropiere trece un tronson al autostrăzii Pitești-Sibiu.

 „Demersurile au început undeva în 1995-1996. În urmă cu patru ani, am început demersuri și eu pentru obținerea de fonduri și la Ministerul Dezvoltării și la Compania Națională de Investiții unde, în cele din urmă, am reușit să finanțăm proiectul. Timp de patru ani au cerut tot felul de notificări. Anul acesta au început, în sfârșit, lucrările. Apa erodase foarte mult, iar malul era în mare pericol de prăbușire. Deasupra sunt case și un drum. Noi am intrat cu jumătate din drum pe proprietatea unuia dintre cetățeni. O altă casă era în pericol de prăbușire dacă nu se acționa rapid. De asemenea, puteau fi afectate și utilitățile. În afară de consolidarea malului pe aproximativ 270 de metri, avem prins în proiect și refacerea drumului care este afectat. Autostrada Pitești- Sibiu va trece paralel cu râul, pe partea dreaptă, în amonte. La noi în comună este prevăzută o pasarelă în Cepari-Ungureni, care asigură legătură între satul Ungureni și DJ 678A. Pasarela va trece undeva peste autostradă.”, a declarat Ciobanu Alexei-Cristian, primar Cepari.

„Vă felicit pentru că ați reușit performanța să obțineți acest proiect în valoare de peste un milion de lei și sper să duceți lucrarea la bun sfârșit. Ca întotdeauna, ușa Consiliului Județean Argeș rămâne deschisă și pentru Primăria Cepari și pentru celelalte autorități locale pentru a vă oferi sprijinul necesar, desigur, în măsura posibilităților de care dispunem.”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata