Argeș. Om de afaceri – în vizorul procurorilor! Tun de peste două milioane de euro!

0

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cerctările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a reținut că, în perioada martie 2010 – 31 decembrie 2014, un bărbat de 48 de ani, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale, și care, totodată, administra în fapt încă o societate, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților a unor cheltuieli fictive, reprezentând achiziții nereale de bunuri/prestări servicii/execuție lucrări. Din probatoriul administrat a rezultat că bărbatul în cauză ar fi săvârșit un total de 599 de acte materiale, cu un prejudiciu adus bugetului consolidat la statului în valoare de 13.100.226,63 lei.

Totodată, din cercetări s-a stabilit că cel în cauză ar fi fost sprijinit de alți trei bărbați, administratori ai altor societăți.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost pusă în aplicare măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale bărbatului de 48 de ani, valoarea bunurilor aflate sub sechestru fiind de 8.430.000 de lei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata