Argeș. Opt afaceriști – săltați de mascați! Percheziții de amploare!

0

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pun în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară, pe raza a trei județe, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! COPIL ROMÂN, ABANDONAT DE FAMILIE ÎN STRĂINĂTATE! A TRAIT DIN MILA OAMENILOR, PE STRĂZI!

Dintre activitățile de percheziție, 15 sunt pe raza județului Argeș, 2 pe raza județului Ilfov și 1 în municipiul București.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada februarie 2022 – martie 2023, șapte societăți comerciale din județul Argeș și din municipiul București, cu sprijinul unei societăți din Curtea de Argeș, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând prestări de servicii.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat, în această fază a cercetărilor, la aproximativ 860.000 de lei. 8 persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigarea criminalității economice din București și Ilfov, și au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciilor de Acțiuni Speciale Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata