Argeș. Pădurar săltat de polițiști! Acuzații grave!

0

 

În ziua de 02 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăiere fără drept și participație improprie la furt de arbori, respectiv a infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Din cercetări s-a stabilit că în dimineața zilei de 8 decembrie 2023, un bărbat de 49 de ani, din Costești, având calitatea de pădurar, împreună cu un bărbat de 53 de ani, din Costești, s-ar fi deplasat la o suprafață de pădure din Fondul forestier national, ce nu este asigurată cu servicii silvice, situate pe raza UAT Costești, unde bărbatul de 53 de ani ar fi tăiat 22 de arbori, specia stejar, ce nu aveau aplicată ștampila mărcii silvice, în vederea valorificării materialului lemnos către mai multe persoane. Ulterior, o parte din materialul lemnos rezultat în urma tăierii ar fi fost sustras de alți doi bărbați, cu ajutorul unor tractoare agricole prevăzute cu remorci, pentru a fi transportat la domiciliile acestora.

Volumul materialului lemnos a fost stabilit la 31 de metri cubi, cu o valoare de aproape 23.500 de lei fără TVA.

Reamintim că la data de 14 decembrie 2023, după administrarea probatoriului, bărbații de 49 și 53 de ani, din Costești, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În ziua următoae, de 15 decembrie, bărbatul de 49 de ani a fost prezentat în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar față de bărbatul de 53 de ani a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata