Argeș. Primar condamnat la trei ani de închisoare – la mâna judecătorilor europeni!

0

Nicolae Gavrilescu, fost primar al comunei Călinești, ar putea scăpa de o condamnare pentru abuz în serviciu datorită deciziei Curții Constituționale privind prespcripția faptelor. Magistrații de la Curtea de Apel Pitești, unde se judecă recursul declarat de fostul edil la sentința prin care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, au decis suspendarea procesului pentru a aștepta pronunțarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în urma unei interpelări a Curții de Apel Brașov asupra neaplicării deciziei CCR privind prescripția. Până la un răspuns ferm din partea CJUE, procesul lui Nicolae Gavrilescu va fi suspendat.

Trei ani de închisoare și muncă în folosul comunității pentru fostul primar Gavrilescu

Nicolae Gavrilescu a fost condamnat în luna iunie de Tribunalul Argeș la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Fostul edil a fost acuzat de procuorii DNA că în perioada 2008 – 2012, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi determinat atribuirea și ar fi încheiat cu societatea comercială administrată de un om de afaceri din localitatea pe care a condus-o un contract de achiziție publică, având ca obiect lucrări de proiectare și construcție la obiectivul de investiții „Bază Sportivă Multifuncțională model tip 2, satul Vrănești, comuna Călinești, jud. Argeș”.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT ÎN CURBA MORȚII DE PE A1! ȘI-A FĂCUT MAȘINA PRAF!

Ulterior, pe parcursul executării contractului, edilul ar fi dispus, către societatea celuilalt inculpat, plata atât a lucrărilor la valori supraevaluate cât și contravalorii „garanției de bună execuție” care nu a fost constituită niciodată pe parcursul executării contractului. Această conduită ar fi avut drept consecință producerea unei pagube totale de 113.514 lei în patrimoniul Primăriei Călinești, precum și un folos necuvenit echivalent în favoarea firmei beneficiare a fondurilor publice. Primăria comunei Călinești s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 175.764 lei.

După mai mulți ani de procese, judecătorii de la Tribunalul Argeș l-au condamnat pe Gavrilescu la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, acesta nu mai are voie timp de trei ani să dețină funcții publice și este obligat să presteze muncă în folosul comunității timp de 120 zile la Primăria Cășinești sau la Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călinești. Decizia nu a fost una definitivă, iar Gavrilescu a atacat-o cu recurs, astfel încât dosarul a fost preluat de Curtea de Apel Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata