Argeș: Puștan de 17 ani, beat și fără permis la volanul unei mașini! Cum a fost prins?

0

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un minor de 17 ani, din Aninoasa, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza comunei Domnești, fără a deține permis de conducere. Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de către proprietar. Tânărului i-a fost întocmit  dosar penal ca urmare a săvârșirii a două infracțiuni la regimul circulației.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, respectiv de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere, conform art 335 alin. 1 și 3 din Codul Penal.

Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit și că minorul de 17 ani se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autovehiculul condus avea valabilitatea poliței RCA expirată, fiind aplicată măsura complementară de imobilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, conform prevederilor Legii 132/2017.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata