Argeș. Reabilitarea DN73 – blocată! Se ajunge în instanță!

0

Reabilitarea Drumului Național DN73 pe tronsonul cuprins între Câmpulung și limita cu județul Brașov a fost blocată de o firmă care a contestat rezultatul licitației. După nouă ani de la demararea primelor lucrări pe drumul care face legătura între Pitești și Brașov și rezilierea unor contracte, se pare că epopeea va continua și în perioada următoare. Astfel, deși a fost desemnată o asociere de firme pentru reabilitarea celor 38 kilometri, rămâne ca instanța să decidă dacă vor fi reluate procedurile sau constructorul poate veni pe teren.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI. BĂRBAT ÎNJUNGHIAT ÎN INIMĂ ȘI FICAT LÂNGĂ SECȚIA DE POLIȚIE!

„Pentru executarea lucrărilor de pe teritoriul județului Argeș (sectorul dintre Câmpulung și limita dintre județele Argeș și Brașov) a fost desemnată asocierea GROMA HOLD EOOD & EVROPEISKI PATISHTA AD & S.C. GOTT STRASSE S.R.L. & S.C. PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L., însă a fost înregistrată și o contestație din partea uneia dintre firmele ofertante, astfel semnarea contractului se mai amână. Pentru lucrările de modernizare de pe acest sector de 38 de kilometri au fost depuse 6 oferte, valoarea contractului fiind de 406,7 milioane de lei” a anunțat CNAIR.

Lotul din Brașov – undă verde

În schimb, pe lotul de pe raza județului Brașov lucrările urmează să înceapă, au mai anunțat reprezentanții CNAIR. După desemnarea câștigătorului, compania va semna săptămâna viitoare contractul de lucrări, iar după emiterea ordinului de începere a lucrărilor, mult așteptata investiție va intra în linie dreapta.

„Am desemnat constructorii pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN73, între Brașov și Câmpulung. DRDP Brasov urmează să semneze în cursul săptămânii viitoare contractul în valoare de 213,4 milioane de lei cu S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L., declarat câștigător în urma procedurilor de achiziție publică. Menționăm că pentru acest lot de 36 de kilometri au fost depuse 4 oferte. Investiția prevede, printre altele, lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian.

Menționăm că lucrările vor dura 18 luni după semnarea contractelor și predarea amplasamentului către constructori, care vor putea începe imediat șantierul având în vedere că lucrările au deja proiect tehnic aprobat și autorizație de construire. Investiția prevede aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic. Pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, proiectul prevede și modernizarea a 13 poduri, resistematizarea a 21 de intersecții, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale” mai transmite CNAIR.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata