Argesean furat. A lăsat hoțul să intre în casă

Un argeșean a fost păcălit și furat de un tânăr de 21 de ani, din Târgu Mureș. Acesta a fost interesat de mai multe obiecte de uz casnic oferite spre vânzare de un bărbat care bătuse la ușa lui. I-a permis accesul tânărului în casă și a rămas fără niciun ban în locuință.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt și au recuperat prejudiciul. Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 14 septembrie a.c., un tânăr de 21 de ani, din municipiul Târgu Mureș, județul Mureș, ar fi abordat un bărbat de 51 de ani, din Curtea de Argeș, căruia i-ar fi oferit spre vânzare obiecte de uz casnic, în acest fel persoana vătămată permițând accesul tânărului în locuința sa. Ulterior, prin distragerea atenției, tânărul ar fi sustras suma de 2.400 de lei”, transmite IPj Argeș.

În cele din urmă, prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate. Acesta s-a împăcat cu cel care l-a furat.

Polițiști atrag atenția

„În absența unei vigilențe crescute, astfel de persoanele care locuiesc singure, precum și persoane cu vârsta înaintată sau care locuiesc în zone izolate sunt predispuse să cadă victime înșelăciunilor de orice fel, fie că este vorba despre metoda ,,Instalatorul”, ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana” sau alte pretexte sub care persoane rău-voitoare câștigă încrederea celor vătămați și pătrund în locuințele acestora, observând unde sunt păstrate sume de bani sau obiecte de valoare.

Recomandăm persoanelor care au în familie rude aflate în astfel de situații, să poarte discuții cu acestea privind felul în care pot fi abordate.Totodată, recomandăm ca aparținătorii să poată fi contactați oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susținerile celor care pretind sume de bani, indiferent de pretext. În ceea ce privește accesul în imobile, recomandăm ca înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul verificat amănunțit”, informează IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.