Argeșean reținut pentru braconaj

În noaptea de 24 spre 25 ianuarie, 4 bărbați au fost depistați pe fondul cinegetic din Ştefan cel Mare în timp ce căutau vânat cu ajutorul unor câini din rasa ogar.
Trei dintre ei au fost reținuți în noaptea respectivă, după ce au fost urmăriți de jandarmi, însă unul dintre ei a reușit să scape. 

Miercuri, a fost reținut și cel de-al patrulea bărbat acuzat de braconaj. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, din Izvor, cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat recent la o pedeapsă cu suspendare tot pentru braconaj.

Pe  5 februarie, polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au continuat verificările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, și, la primele ore ale dimineții, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Popești, la locuinţele unui bărbat.

Cu ocazia percheziţiilor, desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, la cele două locuinţe au fost descoperiţi câini din rasa ogar şi un proiector cu acumulatori, despre care există indicii că ar fi fost folosite la căutarea vânatului, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., pe raza localității Ștefan cel Mare.

Bărbatul în cauză a fost identificat ulterior, pe raza municipiului Piteşti, iar după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta o să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.