Argeșeni arestați pentru trafic de droguri în Cambodgia

Doi români şi trei nigerieni au fost arestaţi, săptămâna trecută, în Cambodgia, pentru trafic de droguri şi riscă o pedeapsă de zeci de ani de închisoare. Primul a picat în plasa poliţiştilor Narcis Manuel Olaru, în vârstă de 22 de ani, care a fost prins în aeroportul din Siem Reap, Cambodgia, cu cinci kilograme de droguri în bagaje. Ulterior, tânărul le-a mărturisit oamenilor legii că nu a acţionat singur, ci alături de patru complici, printre care şi un alt român, care se ascundeau în capitala Phnom Penh. Se pare că cei doi români sunt originari din Argeş, de pe plaiuri muscelene.

Când a fost depistat de poliţişti în aeroportul tranzitat de turişti, situat în apropierea templelor de la Angkor Wat, Narcis Manuel Olaru avea în bagaje cinci kilograme de metamfetamină. După ce a fost prins, el le-a povestit anchetatorilor despre cei patru complici ai săi, românul Lixandru Vasile Nicolae şi trei nigerieni: Azubam Celestine Emeka, Azubam Simeon Chukwudi şi Ngwu Hillary Mmadu. Potrivit poliţiei din Combodgia, drogurile proveneau din Laos şi urmau să fie vândute în Noua Zeelandă, unde traficanţii ar fi putut obţine 50.000 de dolari pe un kilogram. Şeful departamentului pentru lupta antidrog din Cambodgia, Mok Chito a declarat că a fost informat despre încercarea unor traficanţi de a transporta 5 kilograme de droguri cu avionul.

Arestările ar fi rezultatul unei anchete care a durat o lună şi a avut sprijinul autorităţilor japoneze. „Prinderea celor cinci relevă existenţa unei întregi bande de traficanţi în Cambodgia”, susţine Chito. Narcis Manuel Olaru şi Lixandru Vasile Nicolae, alături de complicii lor din Nigeria, au fost trimişi la departamentul care se ocupă cu imigranţii şi aşteaptă procedura judiciară. Cel mai probabil, vor primi o pedeapsă de zeci de ani de închisoare. „Nu uitaţi că aceşti oameni sunt criminali puri, care distribuie pe piaţă unul dintre cele mai periculoase droguri. Pot otrăvi copiii, adolescenţii, adulţii, străinii, şi toate acestea pentru îmbogăţirea lor”, transmite poliţia din Cambodgia. Îi aşteaptă o viaţă grea pe traficanţi, pentru că penitenciarele din Cambodgia au condiţii extrem de precare, scrie Cambodgemag. Din surse neoficiale, am aflat că cei doi români sunt născuţi în Argeş, mai precis în comuna Vlădeşti. Informaţia nu a fost confirmată, dar nici infirmată de autorităţi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.