Argeșul, în an Centenar: drumuri pline de gropi și investiții zero! VIDEO

Multe zone din Argeș arată ca după bombardamentele de acum o sută de ani. Zeci de drumuri județene și naționale sunt pline de cratere, șoferii fiind nevoiți să meargă cu 10 km/h pentru a nu-și rupe mașinile. În schimb, conducerea CJ Argeș și CNAIR se laudă cu peticiri de drumuri și taie panglici pentru câteva sute de metri de drumuri asfaltate după ani de zile.

Au trecut o sută de ani de când România există. Era 1 Decembrie 1918, moment în care lucrările la infrastructura rutieră și feroviară erau pe fiecare kilometru din cele trei principate. Regele Ferdinand s-a asigurat că duce mai departe modernizarea României gândită de unchiul său, Regele Carol I. Astfel, au fost construite o mare parte din drumurile din județ.

Suntem în anul de grație 2018 cu Dan Manu la „cârma” județului. 2018, un an condus cu un buget de suzistență care alimentează salariile grosolane ale angajațiilor CJ în detrimentul investițiilor. An în care Argeșul stă cu mâna întinsă la Guvern și pe la diferite ministere pentru a obține niște bani care… în final o să se ducă tot pe lefurile angajașilor care la ora 13.00-14.00 rup ușa și pleacă acasă.

Lipsa de viziune și de interes a dus la o degradare a județului. În acest moment, ca o comparație, Argeșul a ajuns în obscuritate față de 1918 când Ionel Brătianu „dicta” de la Vila Florica din Ștefănești reformele care au propulsat țara în modernitate. Spitalele se închid, bolnavii își doresc să nu ajungă pe mâna medicilor de la Spitalul Județean Argeș, ambulanțele mai au un pic și se dezintegrează când pleacă la un apel, șoferii își lasă bările în gropile din drumuri și lista ar putea să continue.

Și asta de ce? Pentru simplul fapt că oamenii politici au ajuns să alerge să obțină funcții, iar cei care își dau interesul sunt blocați de legea care a mărit salariile bugetarilor și de birocrația care îi obligă să vină cu zeci de dosare doar pentru asfaltarea unui kilometru de drum.

În schimb, pe la CJ Argeș se prezintă cât de frumoase au fost momentele în care Dan Manu a plimbat o candelă prin județ. Suntem în Anul Centenarului, suntem în 2018, suntem în secolul XXI și mai marii județului se zbat pentru salarii mai mari și nu pentru bunăstrarea oamenilor care i-au pus acolo.

Mai jos, puteți urmări starea unui drum din comuna Cicănești, aflată la câțiva kilometrii de Curtea de Argeș, orașul unde regii României și artizanii Marii Uniri își dorm somnul de veci.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.