Argeșul – pe primul loc la accidente mortale de muncă! Câte persoane și-au pierdut viața?

0

Argeșul și Iașiul sunt pe primul loc la accident mortale de muncă în aceast an, potrivit unei statistici întocmite de Ministerul Muncii. În primul trimestru al anului, patru persoane și-au pierdut viața în timp ce lucrau în societățile private argeșene.

Sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente de muncă în trimestrul I 2022 sunt: Comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor – 78 de accidentaţi, reprezentând 8,7% din totalul accidentaţilor din economia naţională; Transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 47 de accidentaţi (5,2% din total); Construcţii de clădiri – 47 de accidentaţi (5,2% din total); Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor – 45 de accidentaţi (5% din total).

Cele mai multe accidente mortale s-au înregistrat în Transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 3 accidentaţi mortal, reprezentând 21,44% din totalul accidentaţilor mortal din economia naţională, şi Construcţii de clădiri – 3 accidentaţi mortal, reprezentând 21,44% din total.

Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în primele trei luni ale acestui an în Bucureşti – 185 accidentaţi, reprezentând 20,6% din totalul accidentaţilor pe ţară, şi în judeţele Braşov – 50 accidentaţi (5,6% din total), Constanţa – 43 accidentaţi (4,8% din total) şi Maramureş – 42 accidentaţi (4,7% din total).

În judeţele Iaşi şi Argeş s-a înregistrat numărul cel mai mare de accidentanţi mortal, respectiv patru accidentaţi mortal (28,6% din totalul persoanelor accidentate mortal pe ţară) şi doi accidentaţi mortal (14,3% din total).

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani deţin ponderea cea mai mare, de 29,5%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani, care au ponderea de 29,1% din totalul persoanelor accidentate pe primele 3 luni ale anului 2022.

Persoanele din grupa de vârsta 30-40 de ani au procentul cel mai mare, de 50%, din totalul accidentaţilor mortal pe primele 3 luni ale anului 2022.

Din analiza accidentelor de muncă pe primele 3 luni ale anului 2022, din punct de vedere al vechimii la locul de muncă a accidentaţilor, a rezultat faptul că 641 de lucrători, adică 71,4% din totalul accidentaţilor, sunt persoane cu vechime de până la 5 ani (dintre care 354 de lucrători accidentaţi, adică 39,4%, au vechime la locul de muncă sub 1 an), iar cei din grupa de vechime 5-10 ani reprezintă 13,5% din totalul accidentaţilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata